maandag 16 juli 2012

Pupinfo of geen pupinfo ...

Er zijn mensen die vinden dat er geen pupinfo zou moeten bestaan. Zij vinden dat als je geïnteresseerd bent in een rashond, je jezelf eerst goed moet verdiepen in het ras en alle positieve en negatieve punten daarvan en dat je daarbij en passant voldoende informatie krijgt over de fokkers die zich met het ras bezig houden.
Vooral tegenwoordig hebben nagenoeg alle fokkers een eigen plaatsje op het internet, zodat de aanweizigheid van, of plannen voor, nestjes makkelijk op te pakken zijn.
Als alternatief voor zulke "parate kennis" zouden fokkerslijsten kunnen dienen. Zoals bijvoorbeeld de twee fokkers-overzichten [voor resp. fokkers binnen- en buiten Spanje] op de VIB-website.

Desondanks ...

De aanwezigheid -voor het eerst sinds jaren- van een mastín-nestje op Nederlandse bodem heeft bij een aantal mensen die typische "pup-prikkel" weer opgewekt ---> mastín-welpjes

Bij de Tsjechische kennel Abertura zijn van het recente interessant nestje eventueel nog de reutjes Cannavaro en Caspar te hebben. Hmmm ... probeer maar eens "Neen" te zeggen tegen zulke mooie pups ...
De naam van deze kennel kan de trouwe blog-bezoeker best wel bekend in de oren klinken. Die "relatie" gaat al terug naar de tijd van het eerste nest. Ook toen waren de pupjes al om op te peuzelen.

Je moet goed zoeken op de site van kennel Cara al Sol . Maar als je bijvoorbeeld bij het hoofdstukje "video" kijkt kun je daar bewegende beelden zien van cachorros die nu al 28 dagen zijn en waarvan er nog een paar op zoek zijn naar hun nieuwe familie en veel lekkere knuffels. Kleine mastinnetjes zonder overdrijving die straks uitgroeien tot volwassen mastines zonder overdrijving.

Een kennel die geen eigen website heeft is de kennel Priehrada maar de relevante informatie is te vinden op de uitgebreide site van Tornado Erben De moeder van het nestje (Wendeta) is de nestzus van de moeder in kennel Cara al Sol. De vader is Dali de la Aljabara. Bekijk ook dit filmpje maar eens: Pupjes.

Bij de eveneens Slowaakse kennel Alkinianos staat binnen een paar weken een dekking op het programma. Het vorige nest aldaar was wel erg klein. Hopen we dat het deze keer een wat royaler uitgevoerd nestje wordt :-)